SM Islam Al-Amin Kemaman

Selamat Datang ke Blog Rasmi Casa Minda Crew. Blog ini telah diubahsuai oleh Adminnya (Pengerusi). semoga dengan kunjungan anda ke blog ini memberikan kami inspirasi agar lebih maju pada masa yang akan datang.

Al-Qur'an, Sumber Rujukan

Kami menjadikan Al-qur'an dan as-sunnah sebagai pegangan utama kami yang utuh di mana di dalamnya terdapat pelbagai tanda-tanda kebesaran dan kekuasaan Allah Taala.

Casa Minda Crew™

Casa Minda Crew telah berjaya meraih tempat keenam daripada 20 buah sekolah-sekolah rangkaian musleh seluruh Malaysia. Semoga dengan kunjungan anda ke blog ini mampu menaikkan semangat kami. Amin.

Moto Casa Minda Crew™

Itulah Kelebihan Moto Casa Minda Crew yang telah diinspirasikan daripada Cik Norihan, Pengerusi kami. Pendebat tidak dilahirkan untuk Berdebat, tetapi pendebat dilatih untuk berdebat.

SM Islam Al-Amin Kemaman

inilah bangunan utama SM Islam Al-Amin Kemaman yang terletak dekat dengan sempadan Terengganu-pahang. Meskipun Kecil dan tidak setanding dengan bangunan sekolah-sekolah lain. Kami yakin dan Percaya bahawa harapan guru-guru kami untuk melahikan kami menjadi pemimpin dan menjadi ulama' di dunia ini amatlah besar demi mengembalikan kedaulatan agama islam.

Posted by Mujahid Mazlan - - 0 Celahan

Bismillah...
Terima kasih Tuan yang dipertua...

Setelah mendapat beberapa aduan daripada beberapa ahli kelab yang tidak biasa menggunakan blogger, akhirnya admin membuat keputusan untuk memberi maklumat mengenai cara untuk meng'update' blog kepada ahli CMC...

Berikut merupakan cara-caranya :

1) Sila buka www.casamindacrew.blogspot.com
2) Lihat bahagian Shoutmix box.


 3) Sila isi ruang yang berkenaan iaitu nama, web dan mesej pesanan. Sila tinggalkan mesej email anda dan tekan butang 'shout'. Mesej anda akan dapat dilihat oleh semua orang termasuk admin. Oleh itu, admin akan mengambil email anda dan dimasukkan dalam senarai penulis blog Casa Minda Crew.
4) Sila beritahu mengenai mesej anda di blog ini kepada AJK Casa Minda Crew atau adminnya sendiri.
5) Setelah memberitahu berkenaan mesej anda itu kepada admin atau ajk, admin akan menjadikan email anda sebagai penulis melalui tetapan yang dibuat. Kemudian, buka email anda sama ada gmail atau ymail atau yahoo. Cari email yang berkait dengan Casa Minda Crew dan buka email itu.
6) 'Approve' atau sahkan tetapan yang diberi dengan menekan link yang diberi.
7) Buka www.blogger.com untuk 'log in'.
8) Pada bahagian username, sila isikan alamat email anda dan isikan password yang digunakan bagi email tersebut pada ruang password.
9) Anda akan lihat sesuatu keadaan di mana terdapat tulisan ' pendebat tidak dilahirkan untuk berdebat tetapi pendebat dilatih untuk berdebat'.
Ruang ini dinamakan sebagai 'dashboard'. Oleh itu, Tekan butang 'new post' di sebelah kanan windows. Browser secara automatik akan membuka ruang untuk di isi dengan bahan seperti tulisan dan gambar. Oleh itu, cari isi anda yang berkaitan dengan usul di internet sama ada google search dan sebagainya.
10) Apabilka sudah selesai dan rasa berpuas hati dengan post anda itu, tekan butang 'save now' dan seterusnya 'publish post'. Tekan link 'view blog' atau 'view post' untuk melihat post anda di blog casa minda crew. Selamat mencuba.

P/s: Anda juga boleh mencari isi dan usul di internet dan di letakkan ke dalam microsoft word. Kemudian, attach file ke email : casamindacrew@gmail.com . Dengan baik hati, admin akan memasukkan post anda itu ke dalam blog. Jangan lupa untuk memasukkan bersama gambar hiasan di atas post dan nama anda di bahagian bawah post. Boleh juga rujuk kepada post-post sebelum ini yang telah berjaya disiapkan dan di'publish'kan. Selamat Mencuba !

Usul mesti Diterima :: Admin Casa Minda Crew ::

Leave a Reply

Isu Terkini