SM Islam Al-Amin Kemaman

Selamat Datang ke Blog Rasmi Casa Minda Crew. Blog ini telah diubahsuai oleh Adminnya (Pengerusi). semoga dengan kunjungan anda ke blog ini memberikan kami inspirasi agar lebih maju pada masa yang akan datang.

Al-Qur'an, Sumber Rujukan

Kami menjadikan Al-qur'an dan as-sunnah sebagai pegangan utama kami yang utuh di mana di dalamnya terdapat pelbagai tanda-tanda kebesaran dan kekuasaan Allah Taala.

Casa Minda Crew™

Casa Minda Crew telah berjaya meraih tempat keenam daripada 20 buah sekolah-sekolah rangkaian musleh seluruh Malaysia. Semoga dengan kunjungan anda ke blog ini mampu menaikkan semangat kami. Amin.

Moto Casa Minda Crew™

Itulah Kelebihan Moto Casa Minda Crew yang telah diinspirasikan daripada Cik Norihan, Pengerusi kami. Pendebat tidak dilahirkan untuk Berdebat, tetapi pendebat dilatih untuk berdebat.

SM Islam Al-Amin Kemaman

inilah bangunan utama SM Islam Al-Amin Kemaman yang terletak dekat dengan sempadan Terengganu-pahang. Meskipun Kecil dan tidak setanding dengan bangunan sekolah-sekolah lain. Kami yakin dan Percaya bahawa harapan guru-guru kami untuk melahikan kami menjadi pemimpin dan menjadi ulama' di dunia ini amatlah besar demi mengembalikan kedaulatan agama islam.

Posted by Mujahid Mazlan - - 9 Celahan



Bismillah ~
Terima kasih Tuan Yang Dipertua,

Meng'update blog' merupakan tugasan terkini yang perlu dilaksanakan oleh semua ahli casa minda crew ..

Caranya ialah mencari isi dan huraian kepada usul dan di'post' ke dalam entry blog. Isi hendaklah sekurang-kurangnya 5 isi dan perlu ada bersama isi itu huraiannya.

Oleh itu, kepada sesiapa yang sudah mempunyai blog tersendiri, sila beri email anda dalam komen entry ini. Jika, tidak mempunyai blog tersendiri, sila tanya email dan passwordnya kepada barisan AJK Casa Minda Crew.
Berikut merupakan senarai tugasan iaitu :

Penyelesaian Masalah Rasuah Terletak Di Tangan Masyarakat - Syafiq Akram
Fanatik EPL: FAM Perlu Bertindak- Izzat Anuar
Sistem Pengangkutan Awam di Malaysia tidak mesra OKU - Anwar Aiman
Krisis ekonomi mengancam keselamatan produk - A. Mujahid
Kelemahan perancangan bandar punca kesesakan lalulintas - M.Syahiran
Pengguna di Malaysia sedar - Nu'aiman
Sekatan Ekonomi Lebih Berkesan Berbanding Tindakan Ketenteraan Dalam Isu Israel - Iqbal
Iklan meningkatkan penggunaan tidak lestari - A. Anas
FSC memastikan khazanah hijau kekal - A. Muttaqin
Kepentingan ekonomi di hadapan: Tanggungjawab sosial di belakang - Ikmal Haziq
Bahan api bio penyebab krisis makanan dunia - M. Mujahid Mustaqim
Pengeluar makanan di Malaysia tidak mementingkan keselamatan produk - M. Syamil
Iklan mendidik pengguna - M. Naufal
Petani di Malaysia tidak mendapat harga yang patut - Abdul Muhaimin
Iklan makanan ringan sekadar gimik - Imad
Langkah pengurangan gas rumah hijau di Malaysia tidak berkesan - Zaiful
Mitigasi pemanasan global di Malaysia tidak berjaya - Umar Aiman
Pengurusan 3R di Malaysia: cakap tak serupa bikin - Abang Ahmad

Sikap tidak lestari punca kekurangan air bersih - Marsha
Botol susu plastik wajar diharamkan - Wafaa'
Pembangunan lereng menyebabkan tanah runtuh- Nur Auni
Sisa eletrik dan eletronik: Penguatkuasaan undan-undang jawapannya - Khadijah
Pensijilan MSC mampu memastikan sumber makanan laut berterusan - Nurul Syifa'
Ibubapa punca anak-anak menjadi pengguna yang tidak bijak - Safura
Pengguna Malaysia: Kerbau dicucuk hidung - Mutmainnah
Pengguna Malaysia perlukan perubahan gaya hidup - Mardhiyyah
Harga Barang Terkawal, Sukar Dikawal - Hamizah Aqilah
Industri Seni Sudah Hilang Seni - Nur Izziani
AKTA OKU menjamin kualiti hidup OKU - Nur Aishah
Pendidikan Integriti Lebih Berkesan Di Sekolah - Nurul Athirah
Pengguna Malaysia Perlukan Perubahan Gaya Hidup - Fathin Nabilah
Pendidikan berorientasikan peperiksaan wajar dimansuhkan - Anis Suhailah
OIC wajar dirombak - Wan Nur Afiqah

~ Usul Perlu Disokong

9 Responses so far.

  1. Tanpa Nama says:

    x paham lah kena buat apa ?
    kena post ke ?

  2. hai. says:

    camni.
    kena cari isi2 usul yg kita dpt.
    usul kerajaan dan pembangkang

  3. zemog ori says:

    haah.. betul tu...

  4. usul perlu disokong. Jd, maknanya semua kena jd kerajaan.

  5. ahmad jilbab says:

    ha'a lah kan...jadi kerajaan lah maknanya..

  6. Tanpa Nama says:

    nak bagi email kat mana ni?

  7. Syifa' says:

    kalau anda x tahu email dan password casamindacrew, hantar je email kat sini dan admin akan masukkan jadi author

  8. boleh paste email antum di sini... admin akan add email jadi author... baik lakukan secepatnya agar tugasan ini dapat siap lebih awal..

  9. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

Leave a Reply

Isu Terkini